Ορισμός συνεταιρισμού

Όπως είδαμε από τον ορισμό της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας δυο είναι οι βασικές προϋποθέσεις ύπαρξης της. Η προστασία των ελεύθερων αγαθών που προσφέρει το φυσικό περιβάλλον και ο σεβασμός στον άνθρωπο που εμπλέκται στην διαδικασία παραγωγής και διάθεσης των αγαθών.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει μια οργάνωση των φυσικών,τεχνικών και ανθρώπινων πόρων για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών. Μια οργάνωση που θα πρέπει έχει τα χαρακτηριστικά της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, στοιχεία που δίνουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και έχουν μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο.

Η συνεταιριστική οργάνωση είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη μορφή σε παγκόσμιο επίπεδο που εμπεριέχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Σαφώς ο συγκεκριμένος τύπος οργάνωσης δεν αποτελεί από μόνος του μια ασφαλής λύση όμως η συνεταιριστική δραστηριότητα τους τελευταίους δυο αιώνες έχει συσσωρεύσει εμπειρία και γνώση ώστε να προτείνει μια φόρμα για την οργάνωση της ανθρώπινης δραστηριότητας με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Από εκεί και πέρα είναι επιλογή και ευθύνη της κάθε ομάδας το πως θα προσαρμόσει τις ιδιαιτερότητες της για να πετύχει τους στόχους της.

Η προσαρμογή αυτή αποτελεί και τον κύριο σκοπό της παρούσας προσπάθειας.

Τι είναι ο συνεταιρισμός;

Η Διεθνής συνεταιριστική συμμαχία δίνει τον εξής ορισμό:

“Αυτόνομη ένωση προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά για την αντιμετώπιση των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεων τους, διαμέσου μιας συνιδιόκτητης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης”

Στο επόμενο κεφάλαιο θα αναλύσουμε τις συνεταιριστικές αρχές που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον παραπάνω ορισμό. Για την ώρα θα σταθούμε στη θεμελιώδη συνθήκη που θα πρέπει να ορίσει η κάθε ομάδα και που δεν είναι άλλη από τον καθορισμό των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών των μελών της ομάδας.

Οι κοινοί στόχοι δημιουργούν το πλαίσιο λήψης αποφάσεων ώστε να μην δημιουργούνται αδιέξοδες συζητήσεις και αποτελούν την κινητήρια δύναμη που θα κινητοποιήσει τις γνώσεις , τις εμπειρίες και τις δεξιότητες των μελών προς την ίδια κατεύθυνση.

Θέματα για συζήτηση.

Ποίοι είναι οι κοινοί στόχοι της ομάδας σας;

Είναι εφικτό να λειτουργήσει αποτελεσματικά μια ομάδα όπου τα μέλη της έχουν διαφορετικούς στόχους;

Δεδομένου οτι η επίτευξη και των τριών στόχων που θέτει ο ορισμός του συνεταιρισμού είναι μια απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία πως η ομάδα θα τους ιεραρχήσει ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά;

Εχετε την δυνατότητα να γράψετε στα σχόλια ερωτήσεις,παρατηρήσεiς,απόψεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *